Murukoloinen juusto muistuttaa pitkään kypsytettyä ruotsalaista präst-juustoa. Präst-juuston nimi juontaa juurensa ajalle, jolloin kansa maksoi kymmenyksensä kirkolle ja valtiolle maataloustuotteiden, kuten juuston muodossa. Ahvenanmaalla tapaa noudatettiin aina 1950-luvulle saakka.

Ravintosisältö/100g:
• Energiaa: 1700 kJ / 410 kcal
• Proteiinia: 23 g
• Hiilihydraatteja: 1,5 g
• Laktoosia: 0 g
• Rasvaa: 35 g
• Tyydytettyjä rasvahappoja: 20 g
• Natriumia: 0,6 g
• Kalsiumia: 799 mg
• Suolapitoisuus: 1,3%

Ålands Prostens kermajuusto 300g

Vahvaluonteista Prostens-juustoa kypsytetään vähintään 12 kuukautta, jonka aikana sen jämäkkä maku kehittyy. Prostens-juusto sopii vaativaankin makuun, sillä juustossa on voimakas, runsas ja aromikas maku. Juusto on erinomainen juhlajuusto ja se on toimiva makupari ravuille sekä silliherkuille.