Kastelholmalla on pitkät juustoperinteet. Sundin kunnassa valmistettiin 1500-luvulla perinteistä kermajuustoa, jota kutsuttiin luultavasti juuri Kastelholman juustoksi. 1920-luvulla Kastelholman kermajuusto voitti useita laatukilpailuja. Niin nimellä kuin juustolla on siis vahvat historialliset perinteensä.

Ominaisuudet:

Ålandsmejeriet valmistaa Kastelholman juustoa modernissa muodossa. Juustoa kypsytetään vähintään 6 kuukautta, jotta maku ehtii kehittyä kunnolla. Kypsytetyssä juustossa on aromikas, hieman terävä ja täyteläinen maku, joka voimistuu, kun juustoa säilytetään pitempään.

Ravintosisältö/100g:

• Energiaa: 1600 kJ/380 kcal
• Proteiinia: 25 g
• Hiilihydraatteja: 1 g
• Laktoosia: 0 g
• Rasvaa: 31 g
• Tyydytettyjä rasvahappoja: 18 g
• Natriumia: 0,6 g
• Kalsiumia: 780 mg
• Suolapitoisuus: 1,3%

Ålands Kastelholm kermajuusto 300g

Hieno, perinteinen kermajuusto, jonka perinteet ulottuvat aina 1500-luvulle asti.