
Bomarsundin kypsytyksen aikana tapahtuva propionihappokäyminen ja erityinen lämpökäsittely antavat juustolle sen luonteenomaisen maun ja suuret kolot. Juuston tasaisen kypsymisen aikaansaamiseksi juustoa käännellään pitkin kypsymisprosessia.
Ominaisuudet:
Bomarsund on maultaan makeahko, mieto ja pähkinäinen. Juustossa on melko suuret ja pyöreät kolot. Koostumus vaihtelee kiinteästä kimmoisaan.
Ravintosisältö/100g:
Energiaa 1500 kJ/360 kcal
Rasvaa 28 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 15 g
Hiilihydraattia 0 g, josta sokereita 0 g
Proteiinia 27 g
Suolapitoisuus 0,9%
Laktoositon
Ahvenanmaalainen Maasdam saa suuret kolonsa ja luonteenomaisen makunsa 6 kk kypsytyksen aikana. Myös Bomarsund nimellä myytävä maasdam on pyöreäkoloinen ja melko isoreikäinen juusto, se on maultaan mieto, makeahko ja pähkinäinen. Rasvapitoisuus 28%, suola 0,9%.