Bomarsundin kypsytyksen aikana tapahtuva propionihappokäyminen ja erityinen lämpökäsittely antavat juustolle sen luonteenomaisen maun ja suuret kolot. Juuston tasaisen kypsymisen aikaansaamiseksi juustoa käännellään pitkin kypsymisprosessia.

Ominaisuudet:
Bomarsund on maultaan makeahko, mieto ja pähkinäinen. Juustossa on melko suuret ja pyöreät kolot. Koostumus vaihtelee kiinteästä kimmoisaan.

Ravintosisältö/100g:
• Energiaa: 1500 kJ/360 kcal
• Proteiinia: 27 g
• Hiilihydraatteja: 1,5 g
• Laktoosia: 0 g
• Rasvaa: 28 g
• Tyydyttyneitä rasvahappoja: 15 g
• Natriumia: 0,4 g
• Kalsiumia: 780 mg
• Suolapitoisuus: 0,9%

Ahvenanmaan Maasdam 350g

Ahvenanmaalainen Maasdam saa suuret kolonsa ja luonteenomaisen makunsa 6 kk kypsytyksen aikana. Myös Bomarsund nimellä myytävä maasdam on pyöreäkoloinen ja melko isoreikäinen juusto, se on maultaan mieto, makeahko ja pähkinäinen. Rasvapitoisuus 28%, suola 0,9%.