Bomarsundin kypsytyksen aikana tapahtuva propionihappokäyminen ja erityinen lämpökäsittely antavat juustolle sen luonteenomaisen maun ja suuret kolot. Juuston tasaisen kypsymisen aikaansaamiseksi juustoa käännellään pitkin kypsymisprosessia.

Ominaisuudet:
Bomarsund on maultaan makeahko, mieto ja pähkinäinen. Juustossa on melko suuret ja pyöreät kolot. Koostumus vaihtelee kiinteästä kimmoisaan.

Ravintosisältö/100g:

Energiaa 1500 kJ/360 kcal

Rasvaa 28 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 15 g

Hiilihydraattia 0 g, josta sokereita 0 g

Proteiinia 27 g

Suolapitoisuus 0,9%

Laktoositon

Ahvenanmaan Maasdam 350g

Ahvenanmaalainen Maasdam saa luonteenomaisen makunsa 6 kk kypsytyksen aikana. Myös Bomarsund nimellä myytävä maasdam on pyöreäkoloinen ja melko isoreikäinen juusto, se on maultaan mieto, makeahko ja pähkinäinen. Juusto on erinomainen herkku juustotarjottimelle nautittavaksi viinin kanssa, mutta miedon makunsa vuoksi sopii myös arkikäyttöön voileivän päälle.

Ravintoarvot/100g:
energia 1500 kJ/ 360 kcal
rasva 28g, josta tyydyttyneitä 15g
hiilihydraatti 0g, josta sokereita 0g
proteiini 27g
suola 0,9g
laktoositon