
Murukoloinen juusto muistuttaa pitkään kypsytettyä ruotsalaista präst-juustoa. Präst-juuston nimi juontaa juurensa ajalle, jolloin kansa maksoi kymmenyksensä kirkolle ja valtiolle maataloustuotteiden, kuten juuston muodossa. Ahvenanmaalla tapaa noudatettiin aina 1950-luvulle saakka.
Ravintosisältö/100g:
energiaa 1700 kJ / 410 kcal
rasvaa 35 g, josta tyydyttyneitä 20 g
hiilihydraattia 0 g, josta sokereita 0 g
proteiinia 23 g
suolapitoisuus 1,3%
laktoositon
Vahvaluonteista kermajuustoa kypsytetään vähintään 9 kuukautta, jonka aikana sen jämäkkä maku kehittyy. Pitkään kypsytetty kermajuustomme sopii vaativaankin makuun, sillä juustossa on voimakas, runsas ja aromikas maku. Juusto on erinomainen juhlajuusto ja se on toimiva makupari ravuille sekä silliherkuille. Rasvapitoisuus 35%, suolapitoisuus 1,3%.