
Ominaisuudet:
Pommernia kypsytetään vähintään 4 kuukautta ja yleensä kauemmin kuin muita goudajuustoja. Juusto on koostumukseltaan melko pehmeä, kimmoisa ja pyöreäkoloinen. Maku on keskivahva, puhdas ja raikas.
Ravintosisältö/100g:
energia 1500 kJ/360 kcal
rasva 27g, josta tyydyttyneitä 14g
hiilihydraatti 0g, josta sokereita 0g
proteiini 26g
suola 1,3%
laktoositon
Ahvenanmaan goudajuusto on puolikova pyöreäkoloinen juusto. Myös Pommern nimellä myytävä juusto on valittu edamjuustosarjan Suomen mestariksi ”Suomen Paras Juusto 2010” –kilpailussa. Tuomaristo arvosti juuston puhdasta makua ja raikasta aromia. Rasvapitoisuus 27%, suolapitoisuus 1,3%