Saaristotsatsiki
Saaristotsatsiki on raikas vaihtoehto leivän päälle voin sijaan. Luonnonjogurtti tekee tsatsikista keveän lisukkeen, joka toimii myös grilliruoan kanssa.
4hlö10min + jogurtin valutus 5h
Tulosta resepti
  • 5 dl Ahvenanmaan luonnonjogurttia valutettuna
  • 3 kpl avomaankurkkua raastettuna
  • 1 rkl tilliä hienonnettuna
  • 1 kpl kevätsipuli renkaina
  • 1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 tl sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria rouhittuna
  • 5 dl Ahvenanmaan luonnonjogurttia valutettuna
  • 3 kpl avomaankurkkua raastettuna
  • 1 rkl tilliä hienonnettuna
  • 1 kpl kevätsipuli renkaina
  • 1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 tl sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria rouhittuna
  1. Valuta jogurttia harsoliinassa tai suodatinpaperin läpi vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli. Raasta avomaankurkku karkealla terällä, purista ylimääräinen neste pois. Yhdistä kulhossa kurkku, tilli, kevätsipuli, valkosipuli, sitruunamehu ja jogurtti, sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile saaristolaislevän kera voin sijaan.
  2. VINKKI! Voit valmistaa tsatsikikastikkeen tämän reseptin mukaan myös ilman valutusta.