Suolaiset Prostens-sillimuffinit
Vahvan Prostens-juuston kaveriksi sopii erinomaisesti silli. Jos joku ruokailijoista ei erityisemmin pidä sellaisenaan tarjotusta sillistä, saattavat nämä muffinit jopa muuttaa sillikielteisen mielen. Sillin määrää säätelemällä voi muffineista tehdä sopivia juuri omaan makuun.
Prostens
6-12kpl35min
Tulosta resepti
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 3 rkl sulatettua voita
  • dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 3 dl Ahvenanmaan kermajuusto 9kk (Prostens-juusto) raasteena
  • 2 kpl matjessillifileitä
  • ½ nippu ruohosipulia
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 3 rkl sulatettua voita
  • dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 3 dl Ahvenanmaan kermajuusto 9kk (Prostens-juusto) raasteena
  • 2 kpl matjessillifileitä
  • ½ nippu ruohosipulia
  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele 6 isoa tai 12 pientä muffinivuokaa.
  2. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja toisessa voi, maito ja kananmuna. Tee kuiviin aineisiin kuoppa johon lisäät maitoseoksen ja sekoita tasaiseksi. Älä vaivaa.
  3. Hienonna ruohosipuli ja sillifileet. Sekoita taikinaan suurin osa juustoraasteesta, sillit ja ruohosipulit
  4. Kaada taikina muffinivuokiin ja kuorruta lopuilla juustoraasteilla. Paista noin 20 minuuttia kunnes muffinit ovat kullanruskeita ja tarjoile heti.