Prostens kermajuustoa ja lakritsi-kirsikkahilloketta
Juuston, lakritsin ja kirsikoiden kohdatessa syntyy vastustamaton makumaailma. Muista ottaa juusto lämpenemään hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Voit käyttää hilloketta myös muiden juustojen lisukkeena.
4hlö20min
Tulosta resepti
  • 1 pkt Ahvenanmaan kermajuusto 9kk (Prostens)
  • Hilloke
  • 20 g lakritsia (noin 3-4 palaa)
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 100 g pakastekirsikoita neljään osaan leikattuina
  • 1 pkt Ahvenanmaan kermajuusto 9kk (Prostens)
  • Hilloke
  • 20 g lakritsia (noin 3-4 palaa)
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 100 g pakastekirsikoita neljään osaan leikattuina
  1. Pilko lakritsi pieneksi. Yhdistä sokeri ja vesi kattilassa, lisää lakritsihakkelus ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia tai kunnes lakritsi on sulanut ja liemi on siirappimaista. Kaada kuuma liemi sulaneiden kirsikoiden päälle ja anna maustua jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli. Tarjoile huoneenlämpöisen Prostens kermajuuston kera.