Prostens-juustolla täytetyt lammaskebakot ja kevätsipuli-sitruunajogurttia
Herkulliset lammaskebakot täytetään Prostens (Ahvenanmaan kermajuusto 9kk)-juustolla ja tarjoillaan pitaleivän ja raikkaan salaatin kera. Voit halutessasi maustaa murekemassan harissa-maustetahnalla.

- 4 kpl pitaleipää
- salaatteja valintasi mukaan
- 1 kpl punasipuli suikaloituna
- 4 kpl luumutomaattia kuutioituna
- 2 kpl kurkkua kuutioituna
- Lammaskebakot
- 2 siivua vaaleaa leipää
- 1 dl Ahvenanmaan luonnonjogurttia
- 2 kpl salottisipulia hienonnettuna
- 2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 400 g karitsan jauhelihaa
- 1 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
- 2 kpl kananmunaa
- 1 tl suolaa
- mustapippuria rouhittuna
- 100 g Ahvenanmaan kermajuustoa 9kk (Prostens)-juustoa murennettuna
- voita ja rypsiöljyä paistamiseen
- Kevätsipuli-sitruunajogurtti
- 4 dl Ahvenanmaan luonnonjogurttia
- 2 kpl kevätsipulia renkaina
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- mustapippuria rouhittuna
|
- Valmista ensimmäiseksi kevätsipuli-sitruunajogurtti. Yhdistä kaikki aineet kulhossa ja anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Voit halutessasi käyttää myös valutettua jogurttia, jolloin rakenne muistuttaa levitettä. Käyttäessäsi valutettua jogurttia, lisää joukkoon sitruunan mehua notkistamaan massaa.
- Kevätsipuli-sitruunajogurtin maustuessa valmista lammaskebakot. Murskaa leipäsiivut jogurtin joukkoon ja anna turvota noin 10 minuuttia. Kuullota sipuli ja valkosipuli pannulla voissa miedolla lämmöllä pari minuuttia ja nosta kulhoon jäähtymään. Lisää sipulien joukkoon jauheliha, rosmariini, kananmuna, jogurtti-leipäseos ja mausteet. Paista pannulla pieni koepihvi ja tarkista maku.
- Liota puisia varrastikkuja hetki vedessä. Jaa murekemassa tasakokoisiksi palloiksi, muotoile palloista ohut pihvi kämmenellesi, murenna päälle Prostens-juustoa ja muotoile pihvistä tasainen kebakko varrastikun ympärille. Paista kebakot pannulla voin ja rypsiöljyn seoksessa kauniin ruskeiksi ja kypsennä tarvittaessa 200 asteisessa uunissa. Tarjoile kebakot pitaleivän välissä tai dippaa kevätsipuli-sitruunajogurttiin sellaisenaan.