Pizza Bianco
Pizza Bianco on klassinen italialainen pizza, jonka valmistukseen ei käytetä tomaattikastiketta. Pizza Biancon täytteet poikkeavat perinteistä, sillä suolainen herkku raikastetaan perunalla ja päärynällä.
4hlö60min
Tulosta resepti
  • Pizzapohjan ohje
  • 1,5 rkl sokeria
  • 3,5 dl vettä (noin 45°C)
  • 5 dl durumjauhoja
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 pkt (7 g) kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • Täyte
  • 6 kpl kiinteää ruokaperunaa noin 5 mm viipaleina
  • 2 kpl päärynää noin 5 mm viipaleina
  • 2 dl Ahvenanmaan pizzajuustoraastetta
  • Pizzapohjan ohje
  • 1,5 rkl sokeria
  • 3,5 dl vettä (noin 45°C)
  • 5 dl durumjauhoja
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 pkt (7 g) kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • Täyte
  • 6 kpl kiinteää ruokaperunaa noin 5 mm viipaleina
  • 2 kpl päärynää noin 5 mm viipaleina
  • 2 dl Ahvenanmaan pizzajuustoraastetta
  1. Sekoita sokeri ja vesi. Yhdistä jauhot ja hiiva keskenään (jos käytät tuorehiivaa, liota se nesteen joukkoon). Yhdistä neste ja jauhot, vaivaa yleiskoneessa 12 minuuttia pienellä teholla. Lisää suola ja öljy, vaivaa vielä 4 minuuttia. Anna taikinan levätä lämpimässä paikassa kelmulla peitetyssä astiassa noin 30 minuuttia. Samalla voit valmistaa täytteen.
  2. Keitä perunaviipaleita reilulla suolalla maustetussa vedessä 4-5 minuuttia tai kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Kaada vesi pois ja anna perunoiden höyrystyä siivilässä hetki, jotta ylimääräinen kosteus haihtuu. Säilytä päärynäviipaleita sitruunamehulla maustetussa vedessä, näin estät niiden tummumisen. Kuivaa päärynät talouspaperin päällä ennen käyttöä.
  3. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Kauli taikinasta jauhotetulla alustalla haluamasi muotoinen pizza. Laita pohja leivinpaperille ja levitä päälle ensin juustoraaste ja lopuksi lämpimät perunaviipaleet ja kuivat päärynäviipaleet.
  4. Paista pizza uunin keskitasolla pizzakiven tai uunipellin päällä noin 8 minuuttia, tai kunnes pizza on kypsä. Koristeluun voit käyttää esimerkiksi timjaminlehtiä.