Piparkakkujogurtti pannacotta
Piparkakkujogurtti toimii mainiosti jälkiruokien raaka-aineena, piparkakkumauste antaa jouluisen makuvivahteen esim. pannacotta jälkiruoassa.
4-5annosta30min
Tulosta resepti
  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 dl piparkakkujogurttia
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 kpl liivatelehteä
  • 5-6 kpl piparkakkuja murskattuna
  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 dl piparkakkujogurttia
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 kpl liivatelehteä
  • 5-6 kpl piparkakkuja murskattuna
  1. Sekoita kuohukerma, piparkakkujogurtti ja sokeri kattilassa. Lämmitä kevyesti kunnes seos on kiehahtanut.
  2. Laita liivatelehdet likoamaan n. 10 minuutiksi veteen, jonka aikana pannacotta seos hieman jäähtyy. Valuta ja sulata liivatelehdet ja sekoita ne n. 0,5 dl kuumaa pannacotta sekoitusta kunnes kaikki liivate on sulanut. Kaada sen jälkeen liivateseos hitaasti loppuun pannacotta seokseen samalla sekoittaen.
  3. Ota esiin 4-5 tarjoilulasia tai kulhoa ja murusta pohjalle hieman piparkakkuja. Kaada sen jälkeen pannacotta seos tarjoilulaseihin ja anna hyytyä viileässä noin 2 tuntia. Koristele ennen tarjoilua oman maun mukaan esim. marjoilla, sitruunamelissan lehdillä, kanelilla ja kermavaahdolla.