Pekoni-juustokeitto
Nauti juustokeitto ruokahalua herättelevänä alkuruokana tai kaksinkertaista resepti ja tarjoa keitto pääruokana. Täyteläisen pekoni-juustokeiton seuraksi sopii pehmeä saaristolaisleipä.
4hlö60min
Tulosta resepti
  • 300 g palsternakkaa kuorittuna ja kuutioituna
  • 200 g varsiselleriä pilkottuna
  • 50 g salottisipulia viipaloituna
  • 1 valkosipulin kynsi viipaloituna
  • rypsiöljyä
  • 50 g Ålandsmejeriet voita
  • 1,5 dl valkoviiniä
  • 3 dl kanalientä tai vettä
  • 3 dl kermaa
  • 200 g Ahvenanmaan Kausijuustoa raastettuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria rouhittuna
  • 100 g pekonia kuutioituna
  • lehtipersiljaa silputtuna
  • 300 g palsternakkaa kuorittuna ja kuutioituna
  • 200 g varsiselleriä pilkottuna
  • 50 g salottisipulia viipaloituna
  • 1 valkosipulin kynsi viipaloituna
  • rypsiöljyä
  • 50 g Ålandsmejeriet voita
  • 1,5 dl valkoviiniä
  • 3 dl kanalientä tai vettä
  • 3 dl kermaa
  • 200 g Ahvenanmaan Kausijuustoa raastettuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria rouhittuna
  • 100 g pekonia kuutioituna
  • lehtipersiljaa silputtuna
  1. Kuullota palsternakkaa, varsiselleriä, salottisipulia ja valkosipulia rypsiöljyssä keskilämmöllä 5-8 minuuttia tai kunnes kasvikset alkavat kypsyä ja ovat läpikuultavia. Lisää voi ja valkoviini ja anna kiehua pari minuuttia. Lisää kanaliemi tai vesi ja hauduta kasvikset kypsiksi miedolla lämmöllä, noin 15 minuuttia. Lisää lopuksi kerma ja juustoraaste ja anna hautua kunnes juusto on sulanut. Aja keittopohja tasaiseksi tehosekoittimessa, lisää tarvittaessa nestettä. Siivilöi keitto hienon siivilän läpi, näin saat tasaisemman lopputuloksen. Mausta keitto lopuksi sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
  2. Paista pekonikuutiot pannulla rapeiksi, valuta ylimääräinen rasva pois ja lisää silputtu lehtipersilja. Tarjoile keitto rapean pekonin ja leivän kera.