Goudalihapullat ja tomaattichutney
Perinteisten lihapullien sisällä piilee yllätys kun jokaisessa pyörykässä on sydämenä Ahvenanmaan Gouda -juustoa (myös Kausijuusto sopii). Kirpeä tomaattichutney antaa potkua kermaisiin goudalihapulliin.

- Lihapullat
- ½ sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 400 g sika-nautajauhelihaa
- 1 dl korppujauhoja
- 2 rkl vettä
- 2 rkl silputtua persiljaa
- suolaa
- pippuria
- 100 g Ahvenanmaan Gouda -juustoa
- 1 rkl oliiviöljyä
- Tomaattichutney
- ½ punasipuli
- ½ punainen chili
- 250 g tomaattia
- 2 rkl punaviinietikkaa
- ¾ dl ruskeaa sokeria
- suolaa
- pippuria
|
- Valmista chutney. Hienonna sipuli ja chilit ja kuutioi tomaatit. Sekoita kaikki chutneyn aineet pannussa ja hauduta 30-40 minuuttia kunnes seos alkaa muuttua hillomaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile lihapullien lisukkeena.
- Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi ja kuullota öljyssä.
- Sekoita jauheliha, korppujahot, vesi, persilja ja sipulit tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa gouda 12 kuutioon. Pyörittele jauhelihasta palloja ja tee keskelle kuoppa johon asetat juuston. Peitä juusto jauhelihamassalla ja pyöritä lihapullaksi.
- Paista pannussa pienissä erissä niin, että pinta ruskistuu ja kypsennä loppuun 180 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Varo paistamasta pullia liikaa, jottei juusto sula ulos lihapullista.