Goudalihapullat ja tomaattichutney
Perinteisten lihapullien sisällä piilee yllätys kun jokaisessa pyörykässä on sydämenä Ålands Pommern Gouda -juustoa. Kirpeä tomaattichutney antaa potkua kermaisiin goudalihapulliin.
tomaattichutney
4hlö50min
Tulosta resepti
  • Lihapullat
  • ½ sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 400 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 rkl vettä
  • 2 rkl silputtua persiljaa
  • suolaa
  • pippuria
  • 100 g Ålands Pommern Gouda -juustoa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • Tomaattichutney
  • ½ punasipuli
  • ½ punainen chili
  • 250 g tomaattia
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • ¾ dl ruskeaa sokeria
  • suolaa
  • pippuria
  • Lihapullat
  • ½ sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 400 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 rkl vettä
  • 2 rkl silputtua persiljaa
  • suolaa
  • pippuria
  • 100 g Ålands Pommern Gouda -juustoa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • Tomaattichutney
  • ½ punasipuli
  • ½ punainen chili
  • 250 g tomaattia
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • ¾ dl ruskeaa sokeria
  • suolaa
  • pippuria
  1. Valmista chutney. Hienonna sipuli ja chilit ja kuutioi tomaatit. Sekoita kaikki chutneyn aineet pannussa ja hauduta 30-40 minuuttia kunnes seos alkaa muuttua hillomaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile lihapullien lisukkeena.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi ja kuullota öljyssä.
  3. Sekoita jauheliha, korppujahot, vesi, persilja ja sipulit tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Leikkaa gouda 12 kuutioon. Pyörittele jauhelihasta palloja ja tee keskelle kuoppa johon asetat juuston. Peitä juusto jauhelihamassalla ja pyöritä lihapullaksi.
  5. Paista pannussa pienissä erissä niin, että pinta ruskistuu ja kypsennä loppuun 180 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Varo paistamasta pullia liikaa, jottei juusto sula ulos lihapullista.