Lakritsijogurttiin tehty joululeipä
Itse valmistettu tuore leipä on illan tähti. Jogurtti on yksi parhaista leipätaikinan nesteistä ja kun siihen yhdistetään trendimaku lakritsi, saa joululeipä uuden jännittävän vivahteen. Lakritsinen joululeipä on myös loistava ruokalahja ystäville.
lakritsijugurttiin tehty joululeipä
4hlö60min
Tulosta resepti
  • 2 dl vettä
  • 2 dl kaljamaltaita
  • 5 dl lakritsijogurttia
  • 50 g hiivaa
  • 1 dl siirappia
  • tl suolaa
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 100 g lakritsia
  • 2 dl vettä
  • 2 dl kaljamaltaita
  • 5 dl lakritsijogurttia
  • 50 g hiivaa
  • 1 dl siirappia
  • tl suolaa
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 100 g lakritsia
  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Sekoita kaljamaltaat veteen. Nosta kattila pois levyltä. Anna hautua hetken kannen alla. Siivilöi maltaat ja sekoita mallasseos jogurttiin. Kun seos on kädenlämpöistä, liota joukkoon hiiva. Lisää loput aineet hyvin sekoittaen. Vaivaa taikinaa käsin tai koneella 5 minuuttia. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Kohota noin 1 tunti vedottomassa paikassa liinan alla.
  2. Muotoile taikinasta 2 patonkia ja kohota 30 minuuttia liinan alla. Leikkaa pintaan viillot ja lisää viiltoihin puolitetut lakritsipalat. Paista leipää 175 asteessa noin 40 minuuttia.