Lakritsijogurttivaahto ja jaloviinamarinoidut appelsiinit
Jaloviinamarinoitujen appelsiinien kaveriksi sopii kuohkea lakritsijogurttivaahto. Vaahdon saa aikaiseksi joko sekoittamalla jogurtin kermavaahtoon tai laittamalla ainekset sifoniin, jolloin vaahdosta tulee erityisen kuohkeaa.
Lakritsi jogurttivaahto
4hlö20min
Tulosta resepti
  • Lakritsijogurttivaahto
  • 4 appelsiinia
  • 1 dl ½vettä
  • ½ dl jaloviinaa
  • 2 dl sokeria
  • Marinoidut appelsiinit
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sokeria
  • 2 dl Ålandsmejeriet Lakritsi-jogurttia
  • Lakritsijogurttivaahto
  • 4 appelsiinia
  • 1 dl ½vettä
  • ½ dl jaloviinaa
  • 2 dl sokeria
  • Marinoidut appelsiinit
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sokeria
  • 2 dl Ålandsmejeriet Lakritsi-jogurttia
  1. Kuori yhdestä appelsiinista ensin kuorimaveitsellä vain päällimmäinen oranssi kuori ja säästä se. Poista sitten veitsellä kaikista appelsiineista kuoret ja leikkaa hedelmäliha kiekoiksi. Sekoita vesi, appelsiinin kuori, jaloviina ja sokeri ja keitä 10 minuuttia. Siivilöi pois kuoret ja kaada kuumana appelsiiniviipaleiden päälle. Appelsiinit voit valmistella jopa muutama päivä etukäteen ja tarjoilla huoneenlämpöön nostettuina.
  2. Vispaa kerma ja sokerit kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon lakritsijogurtti. Tarjoile vaahto appelsiinikiekkojen kera. Jos omistat sifonin, voit sekoittaa kerman, jogurtin ja sokerin ja laittaa ne sifoniin. Lataa sifoniin patruuna, jäähdytä kaksi tuntia, sekoita ja pursota appelsiinien päälle.