Lakritsi-vadelmajogurttivaahtoa ja hasselpähkinä-granolaa
Rapea hasselpähkinä-granola toimii hienosti Ålandsmejerietin lakritsijogurtin kanssa. Jos haluat kuitenkin nostaa aamiaisesi seuraavalle tasolle, voit vispata kasaan ylellisemmän lakritsi-jogurttivaahdon ja kasata koko komeuden suosikkipurkkiisi kerroksittain tuoreiden vadelmien kanssa. Yli jäänyt granola säilyy tiiviissä purkissa jopa useamman viikon.

- Vaahto
- 200 g Ålandsmejerietin lakritsijogurttia
- 2 dl kermaa
- ½ dl sokeria
- Granola
- 50 g hasselpähkinöitä
- 100 g kaurahiutaleita
- 25 g auringonkukansiemeniä
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- 100 g juoksevaa hunajaa
- Viimeistelyyn
- 100 g vadelmia
|
- Valmista granola. Murskaa hasselpähkinät muovipussissa isoiksi paloiksi. Sekoita pähkinät, kaurahiutaleet, siemenet ja hunaja. Paahda 180 asteisessa uunissa kullanruskeaksi, noin 20 min kerran sekoittaen.
- Vaahdota kerma ja sokeri ja kääntele sekaan jogurtti. Kokoa annosvuokiin kerroksittain lakritsi-jogurttivaahtoa, vadelmia ja granolaa.