Lakritsi-vadelmajogurttivaahtoa ja hasselpähkinä-granolaa
Rapea hasselpähkinä-granola toimii hienosti Ålandsmejerietin lakritsi-vadelmajogurtin kanssa. Jos haluat kuitenkin nostaa aamiaisesi seuraavalle tasolle, voit vispata kasaan ylellisemmän lakritsi-vadelmajogurttivaahdon ja kasata koko komeuden suosikkipurkkiisi kerroksittain tuoreiden vadelmien kanssa. Yli jäänyt granola säilyy tiiviissä purkissa jopa useamman viikon.
granolaa
2hlö30min
Tulosta resepti
  • Vaahto
  • 200 g Ålandsmejerietin lakritsi-vadelmajogurttia
  • 2 dl kermaa
  • ½ dl sokeria
  • Granola
  • 50 g hasselpähkinöitä
  • 100 g kaurahiutaleita
  • 25 g auringonkukansiemeniä
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 100 g juoksevaa hunajaa
  • Viimeistelyyn
  • 100 g vadelmia
  • Vaahto
  • 200 g Ålandsmejerietin lakritsi-vadelmajogurttia
  • 2 dl kermaa
  • ½ dl sokeria
  • Granola
  • 50 g hasselpähkinöitä
  • 100 g kaurahiutaleita
  • 25 g auringonkukansiemeniä
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 100 g juoksevaa hunajaa
  • Viimeistelyyn
  • 100 g vadelmia
  1. Valmista granola. Murskaa hasselpähkinät muovipussissa isoiksi paloiksi. Sekoita pähkinät, kaurahiutaleet, siemenet ja hunaja. Paahda 180 asteisessa uunissa kullanruskeaksi, noin 20 min kerran sekoittaen.
  2. Vaahdota kerma ja sokeri ja kääntele sekaan jogurtti. Kokoa annosvuokiin kerroksittain lakritsi-vadelmajogurttivaahtoa, vadelmia ja granolaa.