Lakritsi-vadelmapannukakkuja ja lakritsisiirappia
Kunnon pulleat amerikanpannukakut toimivat niin aamiaisella kuin iltapalallakin. Lakritsi-pannukakuissa pohjana toimii Ålandsmejerietin lakritsi-jogurtti ja annos kruunataan hopeatoffeista keitellyllä lakritsisiirapilla sekä tuoreilla vadelmilla.

- Pannukakut
- 2 dl Ålandsmejerietin lakritsi-jogurttia
- ½ dl maitoa
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1½ dl kaurajauhoja
- 1 rkl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl ruokasoodaa
- ½ tl suolaa
- 1 kananmuna
- 1 tl vaniljasokeria
- öljyä paistamiseen
- Lakritsisiirappi
- 200 g hopeatoffeeta
- 2 dl kermaa
- Koristeluun
- tuoreita vadelmia
|
- Sulata hopeatoffee kermaan pienessä kattilassa miedolla lämmöllä.
- Sekoita pannukakkujen aineet tasaiseksi taikinaksi. Paista pannukakut öljytyllä pannulla noin puolen desin erissä molemmin puolin.
- Koristele lakritsi-pannukakut tuoreilla vadelmilla ja lakritsisiirapilla.