Lakritsi-vadelmapannukakkuja ja lakritsisiirappia
Kunnon pulleat amerikanpannukakut toimivat niin aamiaisella kuin iltapalallakin. Lakritsi-vadelmapannukakuissa pohjana toimii Ålandsmejerietin lakritsi-sitruunajogurtti ja annos kruunataan hopeatoffeista keitellyllä lakritsisiirapilla sekä tuoreilla vadelmilla.
pannukakku
4hlö30min
Tulosta resepti
  • Pannukakut
  • 2 dl Ålandsmejerietin lakritsi-vadelmajogurttia
  • ½ dl maitoa
  • dl vehnäjauhoja
  • dl kaurajauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl vaniljasokeria
  • öljyä paistamiseen
  • Lakritsisiirappi
  • 200 g hopeatoffeeta
  • 2 dl kermaa
  • Pannukakut
  • 2 dl Ålandsmejerietin lakritsi-vadelmajogurttia
  • ½ dl maitoa
  • dl vehnäjauhoja
  • dl kaurajauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl vaniljasokeria
  • öljyä paistamiseen
  • Lakritsisiirappi
  • 200 g hopeatoffeeta
  • 2 dl kermaa
  1. Sulata hopeatoffee kermaan pienessä kattilassa miedolla lämmöllä.
  2. Sekoita pannukakkujen aineet tasaiseksi taikinaksi. Paista pannukakut öljytyllä pannulla noin puolen desin erissä molemmin puolin.
  3. Koristele lakritsi-vadelmapannukakut tuoreilla vadelmilla ja lakritsisiirapilla.