Lakritsi-sitruunamarinoitua lohta, haudutettua purjoa ja sitruunariisiä
Ålandsmejerietin lakritsi-jogurtti osoittaa monipuolisuutensa tässä lakritsi-sitruunamarinoidussa lohessa. Kermaiseksi haudutettu purjo ja kirpakka sitruunariisi tukevat maukasta lohta täydellisesti.
marinaadi
4hlö40min
Tulosta resepti
  • 4 annospalaa perattua nahatonta lohifileetä
  • Marinadi
  • 2 dl Ålandsmejerietin lakritsijogurttia
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 2 hienonnettua valkosipulin kynttä
  • 1 tl suolaa
  • Sitruunariisi
  • 450 g basmatiriisiä
  • 2 sitruunan kuori ja mehu
  • 2 rkl sinapinsiemeniä
  • 5 rkl öljyä
  • ½ tl kurkumaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Haudutettu purjo
  • 3 purjoa ilman tummanvihreitä lehtiä
  • 2 rkl voita
  • suolaa
  • 4 annospalaa perattua nahatonta lohifileetä
  • Marinadi
  • 2 dl Ålandsmejerietin lakritsijogurttia
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 2 hienonnettua valkosipulin kynttä
  • 1 tl suolaa
  • Sitruunariisi
  • 450 g basmatiriisiä
  • 2 sitruunan kuori ja mehu
  • 2 rkl sinapinsiemeniä
  • 5 rkl öljyä
  • ½ tl kurkumaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Haudutettu purjo
  • 3 purjoa ilman tummanvihreitä lehtiä
  • 2 rkl voita
  • suolaa
  1. Sekoita marinadin aineet ja laita muovipussiin lohifileiden kanssa. Varmista, että mardinadia on tasaisesti fileiden pinnalla ja laita jääkaappiin yöksi.
  2. Leikkaa purjot n. 0,5 cm renkaiksi ja huutele mullan ja lian poistamiseksi. Sulata voi pannussa miedolla lämmöllä. Lisää purjo ja suola. Jätä purjo kannen alle muhimaan miedolla lämmöllä n. 30 minuutiksi silloin tällöin sekoittaen.
  3. Keitä riisiä 10 min ja kuori sitruunasta kuorimaveitsellä keltainen osa. Paahda sinapinsiemenet ja sitruunankuoret öljyssä ja lisää riisin joukkoon kurkuman ja sitruunamehun kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Poista lohista ylimääräinen marinadi ja paista 200 asteisessa uunissa 1014 minuuttia tai kunnes lohen sisälämpötila on 50 astetta. Tarjoile lakritsi-sitruunamarinoitu lohi sitruunariisin ja haudutetun purjon kera.