Lakritsi-sitruuna cupcaket jogurttikuorrutuksella
Ålandsmejerietin lakritsa-sitruunajogurtti toimii cupcakeissa sekä taikinan että kuorutuksen pohjana. Monikäyttöinen jogurtti antaa cupcakeille mielenkiintoisen lakritsin vivahteen jota taikinaan lisätyt lakritsipalat korostavat.
cupcake
8isoa kuppikakkua60min
Tulosta resepti
  • Kuppikakut
  • dl Ålandsmejerietin lakritsa-sitruunajogurttia
  • dl vehnäjauhoja
  • tl leivinjauhetta
  • ¼ tl ruokasoodaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 rkl huoneenlämpöistä voita
  • 2 dl sokeria
  • ½ sitruunan kuori
  • 1 iso kananmuna
  • 100 g paloiteltua lakritsia
  • Kuorrute
  • 50 g voita
  • 100 g tuorejuustoa
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 dl Ålandsmejerietin lakritsi-sitruunajogurttia
  • Kuppikakut
  • dl Ålandsmejerietin lakritsa-sitruunajogurttia
  • dl vehnäjauhoja
  • tl leivinjauhetta
  • ¼ tl ruokasoodaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 rkl huoneenlämpöistä voita
  • 2 dl sokeria
  • ½ sitruunan kuori
  • 1 iso kananmuna
  • 100 g paloiteltua lakritsia
  • Kuorrute
  • 50 g voita
  • 100 g tuorejuustoa
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 dl Ålandsmejerietin lakritsi-sitruunajogurttia
  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa voi, sokeri ja sitruunankuori tasaiseksi massaksi. Vatkaa joukkoon kananmuna. Lisää mukaan jauhoseos kolmessa osassa vuorotellen jogurtin kanssa. Lisää lopuksi lakritsipalat taikinaan.
  2. Kaada taikina muffinsivuokiin täyttäen ¾ -osaa. Paista 200 asteisessa uunissa 2025 minuuttia kunnes muffinsien keskelle tökättyyn hammastikkuun ei jää raakaa taikinaa.
  3. Valmista kuorrute. Vatkaa voi vaahdoksi. Vatkaa sekaan tuorejuusto ja lopuksi jugurtti sekä siivilöity tomusokeri. Anna levätä jääkaapissa noin 30 min. Levitä tai pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen pintaan. Koristele lakritsinpaloilla ja raastetulla sitruunankuorella.