Korsholmin noisetit
Kokojyväsinappi tuo possunfileiden juustokuorrutukseen mukavasti makua. Tarjoile noisetit uunissa paahdettujen juuresten tai perunan kera.

- 600 g possun sisäfileetä kalvottomana
- suolaa
- mustapippuria rouhittuna
- rypsiöljyä paistamiseen
- 1 rkl voita
- 4 oksaa tuoretta timjamia
- 4 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
- Juustokuorrute
- 80 g Ahvenanmaan kermajuustoa 4kk (Korsholm) raastettuna
- 4 kpl kananmunan keltuaista
- 4 tl Dijon kokojyväsinappia
- 1 tl mustapippuria rouhittuna
- Kastike
- 4 dl demi-glace kastikepohjaa
- 2 dl punaviiniä
- 3 rkl sokeria
- 2 kpl Ahvenanmaan omenaa kuorittuna ja kuutioituna
- nokare Ålandsmejeriet voita
|
- Leikkaa puhdistetusta sisäfileestä tasakokoisia pihvejä, painele ne muotoonsa käsin. Mausta suolalla ja pippurilla, paista kuumalla pannulla rypsiöljyssä noin 3 minuuttia per puoli. Lisää lopuksi voi, timjami sekä murskattu valkosipuli ja pyörittele noisetteja vielä noin 2 minuuttia voivaahdossa.
- Sekoita kaikki juustokuorrutteen ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.
- Nosta noisetit uunipellille ja lusikoi päälle juustokuorrute. Gratinoi noisetteja 220 asteisessa uunissa grillivastusten alla noin 6 minuuttia tai kunnes noiseteissa on kaunis väri.
- Karamellisoi omenoita ja sokeria kattilassa keskilämmöllä noin 4 minuuttia tai kunnes sokeri on kullankeltainen. Lisää punaviini ja anna kiehua kasaan pari minuuttia. Lisää demi-glace ja keitä kastiketta kokoon hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi nokare voita, jolloin kastike saa kauniin kiillon. Tarkista maku. Voit halutessasi lisätä joukkoon 1 tl omenahilloa tai –sosetta, jolloin saat kastikkeesta omenaisemman.
- Tarjoile noisettien lisukkeena esimerkiksi uunissa paahdettuja juureksia tai perunaa.