Korsholmin noisetit
Kokojyväsinappi tuo possunfileiden juustokuorrutukseen mukavasti makua. Tarjoile noisetit uunissa paahdettujen juuresten tai perunan kera.
4hlö30min
Tulosta resepti
  • 600 g possun sisäfileetä kalvottomana
  • suolaa
  • mustapippuria rouhittuna
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • 1 rkl voita
  • 4 oksaa tuoretta timjamia
  • 4 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
  • Juustokuorrute
  • 80 g Ahvenanmaan kermajuustoa 4kk (Korsholm) raastettuna
  • 4 kpl kananmunan keltuaista
  • 4 tl Dijon kokojyväsinappia
  • 1 tl mustapippuria rouhittuna
  • Kastike
  • 4 dl demi-glace kastikepohjaa
  • 2 dl punaviiniä
  • 3 rkl sokeria
  • 2 kpl Ahvenanmaan omenaa kuorittuna ja kuutioituna
  • nokare Ålandsmejeriet voita
  • 600 g possun sisäfileetä kalvottomana
  • suolaa
  • mustapippuria rouhittuna
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • 1 rkl voita
  • 4 oksaa tuoretta timjamia
  • 4 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
  • Juustokuorrute
  • 80 g Ahvenanmaan kermajuustoa 4kk (Korsholm) raastettuna
  • 4 kpl kananmunan keltuaista
  • 4 tl Dijon kokojyväsinappia
  • 1 tl mustapippuria rouhittuna
  • Kastike
  • 4 dl demi-glace kastikepohjaa
  • 2 dl punaviiniä
  • 3 rkl sokeria
  • 2 kpl Ahvenanmaan omenaa kuorittuna ja kuutioituna
  • nokare Ålandsmejeriet voita
  1. Leikkaa puhdistetusta sisäfileestä tasakokoisia pihvejä, painele ne muotoonsa käsin. Mausta suolalla ja pippurilla, paista kuumalla pannulla rypsiöljyssä noin 3 minuuttia per puoli. Lisää lopuksi voi, timjami sekä murskattu valkosipuli ja pyörittele noisetteja vielä noin 2 minuuttia voivaahdossa.
  2. Sekoita kaikki juustokuorrutteen ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.
  3. Nosta noisetit uunipellille ja lusikoi päälle juustokuorrute. Gratinoi noisetteja 220 asteisessa uunissa grillivastusten alla noin 6 minuuttia tai kunnes noiseteissa on kaunis väri.
  4. Karamellisoi omenoita ja sokeria kattilassa keskilämmöllä noin 4 minuuttia tai kunnes sokeri on kullankeltainen. Lisää punaviini ja anna kiehua kasaan pari minuuttia. Lisää demi-glace ja keitä kastiketta kokoon hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi nokare voita, jolloin kastike saa kauniin kiillon. Tarkista maku. Voit halutessasi lisätä joukkoon 1 tl omenahilloa tai –sosetta, jolloin saat kastikkeesta omenaisemman.
  5. Tarjoile noisettien lisukkeena esimerkiksi uunissa paahdettuja juureksia tai perunaa.