Kastelholm salaatti
Viikuna ja kermainen juusto ovat oivallinen yhdistelmä. Vinegretti säilyy kylmässä noin 2 viikkoa ja voit maustaa sen esimerkiksi tryffeli- tai seesamiöljyllä. Tarjoile salaatti rapeiden patonkisipsien kera.

- 300 g kuutioitua Ahvenanmaan Tilsit (Kastelholm) juustoa
- salaatteja valintasi mukaan
- 1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja puolitettuina
- 1 kurkku viipaloituna
- 10 kpl viikunaa leikattuna neljään osaan
- 125 g tuoreita vadelmia
- suolaa
- mustapippuria rouhittuna
- Patonkisipsit
- 1 kpl patonki
- suolaa
- 100 g voita
- Vinegretti
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 0,5 dl sherry- tai punaviinietikkaa
- 1,5 dl oliiviöljyä
- 2 rkl vadelmia
|
- Sekoita salaatin ainekset isossa kulhossa, mausta suolalla ja pippurilla. Pirskottele päälle vinegrettiä ja tarjoile rapeiden patonkisipsien kanssa.
- Leikkaa patongista ohuita viipaleita, ripottele päälle suolaa ja voisulaa. Paista sipsit rapeiksi 150 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
- Yhdistä suola, sokeri ja etikka, sekoita kunnes suola ja sokeri liukenevat. Lisää öljy ja vadelmat, anna maustua jääkaapissa yön yli. Sekoita huolellisesti ennen käyttöä.