Kastelholm salaatti
Viikuna ja kermainen juusto ovat oivallinen yhdistelmä. Vinegretti säilyy kylmässä noin 2 viikkoa ja voit maustaa sen esimerkiksi tryffeli- tai seesamiöljyllä. Tarjoile salaatti rapeiden patonkisipsien kera.
4hlö20min
Tulosta resepti
  • 300 g kuutioitua Ahvenanmaan Tilsit (Kastelholm) juustoa
  • salaatteja valintasi mukaan
  • 1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja puolitettuina
  • 1 kurkku viipaloituna
  • 10 kpl viikunaa leikattuna neljään osaan
  • 125 g tuoreita vadelmia
  • suolaa
  • mustapippuria rouhittuna
  • Patonkisipsit
  • 1 kpl patonki
  • suolaa
  • 100 g voita
  • Vinegretti
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 0,5 dl sherry- tai punaviinietikkaa
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl vadelmia
  • 300 g kuutioitua Ahvenanmaan Tilsit (Kastelholm) juustoa
  • salaatteja valintasi mukaan
  • 1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja puolitettuina
  • 1 kurkku viipaloituna
  • 10 kpl viikunaa leikattuna neljään osaan
  • 125 g tuoreita vadelmia
  • suolaa
  • mustapippuria rouhittuna
  • Patonkisipsit
  • 1 kpl patonki
  • suolaa
  • 100 g voita
  • Vinegretti
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 0,5 dl sherry- tai punaviinietikkaa
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl vadelmia
  1. Sekoita salaatin ainekset isossa kulhossa, mausta suolalla ja pippurilla. Pirskottele päälle vinegrettiä ja tarjoile rapeiden patonkisipsien kanssa.
  2. Leikkaa patongista ohuita viipaleita, ripottele päälle suolaa ja voisulaa. Paista sipsit rapeiksi 150 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
  3. Yhdistä suola, sokeri ja etikka, sekoita kunnes suola ja sokeri liukenevat. Lisää öljy ja vadelmat, anna maustua jääkaapissa yön yli. Sekoita huolellisesti ennen käyttöä.