Joulugoudaa ja glögisiirappia
Hyvä juusto ei lisämakuja vaadi, mutta joulun aikaan on mukava yhdistää juustoon glögin aromeja. Glögisiirappi on helppo valmistaa ja se säilyy pitkään. Kokeile siirappia myös jogurtin ja myslin lisukkeena vaikka jouluaamun luksusbrunssilla.

- 300 g Joulugoudaa
- Siirappi:
- 1 dl glögitiivistettä
- 1,2 dl sokeria
- 2 tähtianista
- 2 kanelitankoa
- 4 neilikkaa
|
- Sekoita kaikki siirapin aineet kattilassa ja keitä noin 10 minuuttia tai kunnes neste on siirappista. Voit tarkistaa rakenteen pudottamalla pisaran siirappia kylmään veteen. Mikäli siirappi jää pisaraksi, olet keittänyt sitä riittävästi. Mikäli siirappi liukenee veteen, jatka keittämistä. Leikkaa juusto paloiksi ja ripottele päälle siirappia ennen tarjoilua. Siirappi säilyy jääkaapissa viikkoja, joten se on myös erinomainen itse tehty joululahja.