Jauhoton lakritsa-vadelmakakku
Taateleista ja saksanpähkinöistä syntyy maukas pohja jauhottomaan lakritsi-vadelmakakkuun. Päälle Ålandsmejerietin lakritsa-vadelmajogurtista tehty täyte ja koristeeksi lakuja, vadelmia ja vaikka minttua!
vadelmakakku
8hlö30min
Tulosta resepti
  • Täyte
  • 4 dl Ålandsmejerietin lakritsa-vadelmajogurttia
  • 4 liivatelehteä
  • 6 rkl hunajaa tai agavesiirappia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 dl vispikermaa
  • Pohja
  • 250 g pehmeitä taateleita
  • 150 g saksanpähkinöitä
  • ripaus suolaa
  • Koristeeksi
  • lakritsia
  • vadelmia
  • minttua
  • Täyte
  • 4 dl Ålandsmejerietin lakritsa-vadelmajogurttia
  • 4 liivatelehteä
  • 6 rkl hunajaa tai agavesiirappia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 dl vispikermaa
  • Pohja
  • 250 g pehmeitä taateleita
  • 150 g saksanpähkinöitä
  • ripaus suolaa
  • Koristeeksi
  • lakritsia
  • vadelmia
  • minttua
  1. Valmista pohja. Murskaa taatelit ja saksanpähkinät massaksi sauvasekottimella, lisää vähän suolaa ja painele tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle. Laita hetkeksi pakastimeen.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä hetki. Sekoita jogurtti, hunaja ja vaniljasokeri. Kuumenna sitruunamehu pienessä kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräiset nesteet ja lisää sitruunamehuun voimakkaasti vispaten. Lisää sitruunamehuun lusikallinen jogurttiseosta juoksettumisen estämiseksi ja kaada sitten sitruunamehuseos jogurtin joukkoon.
  3. Kääntele kuohkeaksi vispattu kerma jugurttiseokseen ja kaada seos pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli. Koristele lakritsa-vadelmakakku lakritsipaloilla, tuoreilla vadelmilla ja mintunlehdillä.