Jauhoton lakritsa-vadelmakakku
Taateleista ja saksanpähkinöistä syntyy maukas pohja jauhottomaan lakritsi-vadelmakakkuun. Päälle Ålandsmejerietin lakritsi-jogurtista tehty täyte ja koristeeksi lakuja, vadelmia ja vaikka minttua!

- Täyte
- 4 dl Ålandsmejerietin lakritsi-jogurttia
- 4 liivatelehteä
- 6 rkl hunajaa tai agavesiirappia
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ sitruunan mehu
- 2 dl vispikermaa
- 2-3 rkl vadelmasosetta maun mukaan
- Pohja
- 250 g pehmeitä taateleita
- 150 g saksanpähkinöitä
- ripaus suolaa
- Koristeeksi
- lakritsia
- vadelmia
- minttua
|
- Valmista pohja. Murskaa taatelit ja saksanpähkinät massaksi sauvasekottimella, lisää vähän suolaa ja painele tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle. Laita hetkeksi pakastimeen.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä hetki. Sekoita jogurtti, hunaja, vadelmasose n.2-3rkl ja vaniljasokeri. Kuumenna sitruunamehu pienessä kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräiset nesteet ja lisää sitruunamehuun voimakkaasti vispaten. Lisää sitruunamehuun lusikallinen jogurttiseosta juoksettumisen estämiseksi ja kaada sitten sitruunamehuseos jogurtin joukkoon.
- Kääntele kuohkeaksi vispattu kerma jugurttiseokseen ja kaada seos pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli. Koristele lakritsa-vadelmakakku lakritsipaloilla, tuoreilla vadelmilla ja mintunlehdillä.