Haudutetut juurekset Tilsit-juustokastikkeella kuorrutettuna
Juurekset sisältävät sokeria ja hienoja makuja, mutta vasta täyteläinen juustokastike tekee niistä täydellisen ruoan. Kastike suojaa juureksia myös liialta kuivumiselta kypsennyksen aikana.
haudutettuja juureksia
4hlö40min
Tulosta resepti
  • 300 g raastettua Tilsit-juustoa
  • 200 g porkkanaa
  • 200 g juuriselleriä
  • 200 g bataattia
  • 200 g kiinteää perunaa
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 100 g voita (50 g paistamiseen ja 50 g kastikkeeseen)
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 rkl tuoretta timjamia silppuna
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 300 g raastettua Tilsit-juustoa
  • 200 g porkkanaa
  • 200 g juuriselleriä
  • 200 g bataattia
  • 200 g kiinteää perunaa
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 100 g voita (50 g paistamiseen ja 50 g kastikkeeseen)
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 rkl tuoretta timjamia silppuna
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  1. Kuori ja leikkaa kaikki juurekset 3x3 cm paloiksi. Freesaa juurekset voin kanssa paistinpannulla. Lisää joukkoon mausteet ja laita maustetut juurekset uunivuokaan. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauho, sekoita tasaiseksi. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä 5 minuuttia ja lisää lopuksi joukkoon puolet juustoraasteesta, sekoita tasaiseksi. Kaada kastike juuresten päälle ja lopuksi pinnalle loput juustoraasteesta. Kypsennä 180 asteisessa uunissa 30 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi liharuokien lisukkeena.