Grillileipä
Grillileipä valmistuu helposti uunissa tai grillissä pizzakiven avulla. Voit kypsentää leivän myös kuivalla valurautapannulla. Voitele grillileipä herkullisella valkosipulivoilla ja tarjoile hummuksen kera.

- Valkosipulivoi
- 5o g Ålandsmejeriet voita
- 3 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
- Leipätaikina
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl Ahvenanmaan luonnonjogurttia valutettuna
- 2/3 dl maitoa
|
- Valmista ensin valkosipulivoi. Yhdistä saaristolaisvoi ja hienonnettu valkosipuli kattilassa, hauduta miedolla lämmöllä noin 3 minuuttia, älä anna kiehua. Ota pois liedeltä ja anna maustua.
- Sekoita vehnäjauhot, suola, sokeri ja 2 tl valkosipulivoita kulhossa. Lisää leivinjauhe ja valutettu jogurtti, sekoita tasaiseksi. Lisää maito kolmessa erässä, vaivaa taikina tasaiseksi nyrkillä painellen. Lisää vielä 2 tl voisulaa ja vaivaa hetki. Peitä taikina kostealla pyyhkeellä tai kelmulla ja anna levätä huoneenlämmössä pari tuntia.
- Lämmitä uuni 250 asteeseen. Painele taikinasta ilmat pois, jaa se neljään osaan ja kauli mahdollisimman ohuita leipiä. Paista leipiä pizzakivellä 6-8 minuuttia riippuen uunin tehosta, käännä leivät puolessa välissä paistamista. Voit myös paistaa leivät grillissä pizzalevyllä. Voitele valmiit leivät kauttaaltaan valkosipulivoilla.