Grillatut goudavoileivät viski-vaahterasiirappipekonilla
Kun haluat huikopalaksi todella tuhdin herkun, ovat nämä grillatut goudavoileivät juuri oikea ratkaisu. Viskillä ja vaahterasiirapilla sivellyt pekonit maistuvat herkulliselta gouda-juuston ja majoneesin kera.

- 1 rkl viskiä
- 2 rkl vaahterasiirappia
- 1 rkl ruokosokeria
- 8 siivua pekonia
- 2 kpl isoa sipulia
- 2 rkl voita
- suolaa
- pippuria
- ½ dl majoneesia
- 1 rkl dijon-sinappia
- 8 siivua hyvää leipää
- 6 rkl voita
- 200 g raastettua Ahvenanmaan goudaa (tai kausijuustoa)
|
- Sekoita viski, vaahterasiirappi ja ruokosokeri. Lisää pekonit yksitellen ja sekoita niin, että niihin tarttuu vaahterasiirappi-viskiseosta. Paista pekonit pellillä leivinpaperilla 180 asteisessa uunissa yhdessä kerroksessa n. 15 min rapeiksi. Valuta ja jäähdytä talouspaperin päällä.
- Siivuta sipuli ja paista miedolla lämmöllä voissa puoli tuntia kunnes sipuli on karamellisoitunut. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Sekoita majoneesiin dijonsinappi.
- Levitä neljälle leipäviipaleelle ensin voita, sitten juustoa, kaksi siivua pekonia ja karamellisoitua sipulia. Voitele toiset neljä viipaletta majoneesilla ja laita edellisten päälle.
- Voitele leipien ulkopuolet voilla ja paista leipägrillissä tai paistinpannulla 3-5 minuuttia kullanruskeiksi. Tarjoile grillatut goudaleivät lämpimänä.