Grillatut goudavoileivät viski-vaahterasiirappipekonilla
Kun haluat huikopalaksi todella tuhdin herkun, ovat nämä grillatut goudavoileivät juuri oikea ratkaisu. Viskillä ja vaahterasiirapilla sivellyt pekonit maistuvat herkulliselta gouda-juuston ja majoneesin kera.
grillatut voileivat
4hlö45min
Tulosta resepti
  • 1 rkl viskiä
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 8 siivua pekonia
  • 2 kpl isoa sipulia
  • 2 rkl voita
  • suolaa
  • pippuria
  • ½ dl majoneesia
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • 8 siivua hyvää leipää
  • 6 rkl voita
  • 200 g raastettua Ahvenanmaan goudaa (tai kausijuustoa)
  • 1 rkl viskiä
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 8 siivua pekonia
  • 2 kpl isoa sipulia
  • 2 rkl voita
  • suolaa
  • pippuria
  • ½ dl majoneesia
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • 8 siivua hyvää leipää
  • 6 rkl voita
  • 200 g raastettua Ahvenanmaan goudaa (tai kausijuustoa)
  1. Sekoita viski, vaahterasiirappi ja ruokosokeri. Lisää pekonit yksitellen ja sekoita niin, että niihin tarttuu vaahterasiirappi-viskiseosta. Paista pekonit pellillä leivinpaperilla 180 asteisessa uunissa yhdessä kerroksessa n. 15 min rapeiksi. Valuta ja jäähdytä talouspaperin päällä.
  2. Siivuta sipuli ja paista miedolla lämmöllä voissa puoli tuntia kunnes sipuli on karamellisoitunut. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Sekoita majoneesiin dijonsinappi.
  4. Levitä neljälle leipäviipaleelle ensin voita, sitten juustoa, kaksi siivua pekonia ja karamellisoitua sipulia. Voitele toiset neljä viipaletta majoneesilla ja laita edellisten päälle.
  5. Voitele leipien ulkopuolet voilla ja paista leipägrillissä tai paistinpannulla 3-5 minuuttia kullanruskeiksi. Tarjoile grillatut goudaleivät lämpimänä.