Gratinoitu fenkoli
Kun kukkakaali- ja parsakaaligratiinit alkavat kyllästyttää, kannattaa kokeilla muiden vihannesten gratinointia. Fenkolistakin saat helposti täyteläisen lisukkeen paistamalla sen uunissa kerman ja juuston kera. Gratinoitu fenkoli sopii esimerkiksi kalaruokien ja grilliherkkujen kylkeen.

- 4 kpl fenkoleja
- suolaa
- hyppysellinen muskottipähkinää
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 dl kermaa
- 100 g Myrskyluodon kermajuustoa
|
- Leikkaa fenkolit lohkoiksi, poista kova kanta ja keitä suolatussa vedessä 5 minuuttia.
- Valuta ja pakkaa fenkolit tiiviisti uunivuokaan. Mausta muskottipähkinällä ja suolalla.
- Sekoita raastettu valkosipulinkynsi kermaan ja kaada fenkolien päälle. Ripottele päälle juustoraaste ja gratinoi 200 asteisessa uunissa kunnes pinta on kullanruskea, noin 20 minuuttia. Tarjoile gratinoitu fenkoli kalaruokien tai grilliherkkujen lisukkeena.