Gratinoitu fenkoli
Kun kukkakaali- ja parsakaaligratiinit alkavat kyllästyttää, kannattaa kokeilla muiden vihannesten gratinointia. Fenkolistakin saat helposti täyteläisen lisukkeen paistamalla sen uunissa kerman ja juuston kera. Gratinoitu fenkoli sopii esimerkiksi kalaruokien ja grilliherkkujen kylkeen.
Gratinoitu fenkoli
4hlö35min
Tulosta resepti
  • 4 kpl fenkoleja
  • suolaa
  • hyppysellinen muskottipähkinää
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl kermaa
  • 100 g Myrskyluodon kermajuustoa
  • 4 kpl fenkoleja
  • suolaa
  • hyppysellinen muskottipähkinää
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl kermaa
  • 100 g Myrskyluodon kermajuustoa
  1. Leikkaa fenkolit lohkoiksi, poista kova kanta ja keitä suolatussa vedessä 5 minuuttia.
  2. Valuta ja pakkaa fenkolit tiiviisti uunivuokaan. Mausta muskottipähkinällä ja suolalla.
  3. Sekoita raastettu valkosipulinkynsi kermaan ja kaada fenkolien päälle. Ripottele päälle juustoraaste ja gratinoi 200 asteisessa uunissa kunnes pinta on kullanruskea, noin 20 minuuttia. Tarjoile gratinoitu fenkoli kalaruokien tai grilliherkkujen lisukkeena.