Jogurttimarinoitu fried chicken
Fried chicken on perinteistä lohturuokaa lähes joka suunnassa Yhdysvaltoja, vaikka ruokalaji onkin alunperin tuttu eteläisistä osavaltioista. Jogurttimarinoidun fried chickenin jujuna on jogurtin mureuttaman mehukkaan lihan sulkeminen taikinakuoreen, jolloin kana pysyy mehevämpänä kuin muilla kypsennystavoilla. Jos et halua perata broilerinkoipia itse osiin, voit ostaa valmiita reisipaisteja ja koipia tai vaikka fileitä.
fried chicken
4hlö60min
Tulosta resepti
  • 4 kpl broilerin koipia
  • 2 rkl paprikajauhetta
  • 2 rkl mustapippuria
  • 2 tl valkosipulijauhetta
  • ½ tl cayennepippuria
  • 2 dl Ahvenanmaan luonnonjogurttia
  • 1 kananmuna
  • suolaa
  • Leivitys
  • 3 dl jauhoja
  • 1 dl maizenaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • suolaa
  • Uppopaistamiseen
  • 2 l öljyä
  • 4 kpl broilerin koipia
  • 2 rkl paprikajauhetta
  • 2 rkl mustapippuria
  • 2 tl valkosipulijauhetta
  • ½ tl cayennepippuria
  • 2 dl Ahvenanmaan luonnonjogurttia
  • 1 kananmuna
  • suolaa
  • Leivitys
  • 3 dl jauhoja
  • 1 dl maizenaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • suolaa
  • Uppopaistamiseen
  • 2 l öljyä
  1. Leikkaa reidet irti koipinuijista. Poista reisistä luut, reiden läpimenevää luuta lukuun ottamatta. Jätä nahka. Suolaa kananpalat reilulla kädellä.
  2. Sekoita paprikajauhe, mustapippuri, valkosipulijauhe ja cayennepippuri. Sekoita 2 rkl mausteseoksesta, suolaa ja kananmuna jogurttiin ja lisää joukkoon kananpalat. Voit marinoida lihan esimerkiksi muovipussissa niin, että kanat peittyvät tasaisesti. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
  3. Sekoita loput mausteseoksesta, jauhot, maizena, leivinjauhe ja suola. Lisää 3 ruokalusikallista kanan marinadia jauhoseokseen ja sekoita käsin tasaiseksi. Nosta kananpala pois marinadista niin, että ylimääräinen jogurtti valuu pois, ja peittele jauhoseokseen. Toista kunnes kaikki kananpalat ovat jauhoseoksessa. Painele jauho tasaiseksi kerrokseksi jokaisen kananpalan pintaan.
  4. Lämmitä öljy isossa kattilassa 170 asteiseksi ja nostele kananpalat öljyyn reikäkauhalla, ravistaen ylimääräiset jauhot irti matkalla. Lämpö tippuu kanoja lisättäessä noin 150 asteeseen, jossa se tulisi pitää. Kypsennä noin 20 minuuttia tasaisesti käännellen. Älä anna öljyn kuumentua liikaa, jottei kanojen kuorrutus pala ennen kanojen kypsymistä. Jos kuorrutus alkaa kuitenkin tummua liikaa ja kana ei vielä ole kypsää, voit viimeistellä palat 170 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.