Vanilja-chiasiemenvanukas
Vaniljajogurtista ja chiansiemenistä saat helpon ja maukkaan jälkiruuan pienellä vaivalla. Terveelliset chiansiemenet ja jogurtti maustetaan vain pienellä määrällä vaahterasiirappia, jolloin annos pysyy myös melko vähäsokerisena. Kun vanilja-chiansiemenvanukkaan päälle vielä ripottelee vadelmia ja pinjansiemeniä on herkutteluhetki valmis.

- 7 dl Ahvenanmaan vaniljajogurttia
- 2 rkl vaahterasiirappia
- 1 tl vaniljasokeria
- suolaa
- 1/2 dl chiansiemeniä
- Tarjoiluun
- 50 g pinjansiemeniä
- 200 g vadelmia
- 4 rkl vaahterasiirappia
|
- Sekoita jogurtti, vaahterasiirappi, vaniljasokeri ja pieni ripaus suolaa kulhossa. Vispaa sekaan chiansiemenet ja anna seistä 30 minuuttia. Sekoita uudestaan, jotta siemenet jakautuvat tasaisesti ja nosta jääkaappiin tekeytymään yöksi.
- Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kullanruskeiksi ennen tarjoilua. Sekoita vadelmat ja 4 ruokalusikallista vaahterasiirappia. Lusikoi vanukas tarjoilukulhoihin, nosta päälle marjat ja ripottele pinnalle pinjansiemenet.