Vanilja-chiasiemenvanukas
Vaniljajogurtista ja chiansiemenistä saat helpon ja maukkaan jälkiruuan pienellä vaivalla. Terveelliset chiansiemenet ja jogurtti maustetaan vain pienellä määrällä vaahterasiirappia, jolloin annos pysyy myös melko vähäsokerisena. Kun vanilja-chiansiemenvanukkaan päälle vielä ripottelee vadelmia ja pinjansiemeniä on herkutteluhetki valmis.
chiasiemen
4hlö20min
Tulosta resepti
  • 7 dl Ahvenanmaan vaniljajogurttia
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • suolaa
  • 1/2 dl chiansiemeniä
  • Tarjoiluun
  • 50 g pinjansiemeniä
  • 200 g vadelmia
  • 4 rkl vaahterasiirappia
  • 7 dl Ahvenanmaan vaniljajogurttia
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • suolaa
  • 1/2 dl chiansiemeniä
  • Tarjoiluun
  • 50 g pinjansiemeniä
  • 200 g vadelmia
  • 4 rkl vaahterasiirappia
  1. Sekoita jogurtti, vaahterasiirappi, vaniljasokeri ja pieni ripaus suolaa kulhossa. Vispaa sekaan chiansiemenet ja anna seistä 30 minuuttia. Sekoita uudestaan, jotta siemenet jakautuvat tasaisesti ja nosta jääkaappiin tekeytymään yöksi.
  2. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kullanruskeiksi ennen tarjoilua. Sekoita vadelmat ja 4 ruokalusikallista vaahterasiirappia. Lusikoi vanukas tarjoilukulhoihin, nosta päälle marjat ja ripottele pinnalle pinjansiemenet.