Ahvenanmaan Gouda 350g

Ahvenanmaalainen kultavoittaja!
Goudajuuston ahvenanmaalaisversio. Gouda on hollantilainen juustotyyppi, jota valmistettiin alun perin Goudan kaupungissa. Puolikova, pyöreäkoloinen juusto valmistetaan lehmänmaidosta. Gouda juustoa myydään Ahvenanmaalla myös Pommern nimellä, juusto on saanut nimensä nelimastoparkki Pommernin mukaan. Purjealus on ahvenanmaalaisen merenkulun kansainvälinen symboli ja tuo tuulahduksen maailman meriltä.
Pommern gouda on jo ehditty valita Suomen mestariksi. ”Suomen Paras Juusto 2010” -kilpailussa Pommern valittiin parhaaksi edamjuustojen sarjassa. Tuomaristo arvosti nimenomaan juuston raikasta aromia ja puhdasta makua.
Ominaisuudet: Gouda saa kypsyä noin 4 kuukautta tai jopa kaksinkertaisen ajan kuin markkinoilla myytävät miedommat goudajuustot. Juuston kypsytysaikaa pidetään keskipitkänä. Koostumukseltaan juusto on kimmoisa ja melko pehmeä sekä pyöreäkoloinen. Juustossa on puhdas, raikas maku, jonka maku on luokiteltu keskivahvaksi.

Ravintosisältö/100g:
• Energiaa: 1500 kJ / 360 kcal
• Proteiinia: 26 g
• Hiilihydraatteja: 1,5 g
• Laktoosia: 0 g
• Rasvaa: 27 g
• Tyydytettyjä rasvahappoja: 14 g
• Natriumia: 0,6 g
• Kalsiumia: 780 mg
• Suolapitoisuus: 1,3%

Tulosta tämä sivu

Selaa muita ryhmiin kuuluvia tuotteita:
Ålands
Palajuustot