Ahvenanmaan kermajuusto 9 kk 350g

Pitkään kypsytetty kermajuustomme saa vahvan ja melko jämäkän makunsa vähintään 9 kuukauden kypsytyksellä. Juustossa on vahvuutta ja luonnetta, joka miellyttää myös vaateliaita herkkusuita. Juusto maistuu erinomaiselta rapujen ja silliherkkujen kanssa ja sopii juhlapöytään. Pitkään kypsytetty murukoloinen juustotyyppi muistuttaa lähinnä pitkään kypsytettyä ruotsalaista präst-juustoa.

Ahvenanmaalla juustoa kutsutaan myös Prostens -nimellä, juusto on nimetty ruotsalaisen präst-juustotyypin mukaan. Präst-juuston nimi on puolestaan peräisin ajalta, jolloin kansa maksoi kymmenyksensä kirkolle ja valtiolle maataloustuotteiden muodossa, esimerkiksi juustona. Kymmenyksien maksaminen on hyvin vanha tapa ja mainitaan jo Vanhan testamentin Mooseksen kirjoissa. Tapa oli käytössä myös Ahvenanmaalla ja papille maksettiin kymmenyksiä maataloustuotteina vielä 1950-luvulle tultaessa.

Ravintosisältö/100g:
• Energiaa: 1700 kJ / 410 kcal
• Proteiinia: 23 g
• Hiilihydraatteja: 1,5 g
• Laktoosia: 0 g
• Rasvaa: 35 g
• Tyydytettyjä rasvahappoja: 20 g
• Natriumia: 0,6 g
• Kalsiumia: 799 mg
• Suolapitoisuus: 1,3%

Tulosta tämä sivu

Selaa muita ryhmiin kuuluvia tuotteita:
Ålands
Palajuustot