Uutuustuotteita kaupoissa loppuvuodesta

Uutuudet ÅCAlta syksytalvi2013Ålandsmejerietiltä on tulossa uusia tuotteita loppuvuodesta. Syksyllä saamme maistella maukasta goudaa: suosittu Kesäjuustomme (nuori gouda) saa seuraajakseen Syysjuuston, joka on 4-5 kk kypsytettyä goudatyyppistä juustoa. Jouluksi lanseerataan lisäksi koko perheelle sopiva JouluGouda 650g, joka on noin puoli vuotta kypsytettyä Goudajuustoa. Juhlapöytään sopii myös maukas 6 kk kypsytetty Juhlajuusto 400g:n pakkauksessa, Juhlajuusto on maukasta kermajuustoa. Toivottelemme oikein maukasta syksyä ja talvea!

Ahvenanmaan Kesäjuusto kilpailumatkalla

Kiitämme kaikkia Ahvenanmaan kesäjuusto-kilpailuun osallistuneita. Voittomatkalla oli mukava henki ja upea porukka. Voittomatkan ajankohta osui Ahvenanmaan Sadonkorjuu juhliin 21.-22.9. Kävimme tutustumassa Ålandsmejerietin meijerillä, maitotiloilla, Havsviddenillä, Kastelholman linnassa ja Maarianhaminassa. Toivotamme hyvää syksyn jatkoa ja herkullisia juustohetkiä Ahvenanmaan juustojen parissa!

IMG_1140 IMG_1141

Andechserilta vatsaystävällinen uutuus kefiiri jälkiruoka

Andechserilta on syyskuussa tulossa uusi tuotesarja kefiiri jälkiruoka. Kefiiri jälkiruoka on hapatettu kefiirin siemenillä. Kefiiri nautitaan jogurtin tapaan joko aamupalaksi, välipalaksi tai jälkiruoaksi. Tuote on vatsaystävällinen, maultaan pehmeä ja hieman hapan sekä vähemmän makea. Kefiiri jälkiruoka on pakattu 150g pakkaukseen. Maustamaton sisältää 10 % rasvaa. Lisäksi on tulossa kaksi maustettua kefiiriä persikka-passionhedelmä ja mango-vanilja, nämä sisältävät noin 8% rasvaa.01760_Bio-Sahnekefir_Mango-Vanille_150g_Druck_01

 

Ahvenanmaan kesäjuusto kauppoihin

kesajuustoAhvenanmaan kesäjuusto tulee kauppoihin kesäkuun puolivälissä. Kesäjuusto on sisältä kypsytettyä maukasta ja koko perheen makuun sopivaa mietoa gouda-juustoa. Pakkauskoko on riittoisa 650g.

Ostamalla kesäjuuston pääset osallistumaan kilpailuun, jossa voi voittaa matkan kahdelle hengelle Ahvenanmaan sadonkorjuu juhliin syyskuussa. Katso lisätietoja kilpailuun osallistumisesta täältä: www.aca.ax/kilpailu

 

Kastelholm-juustolle oma postimerkki Ahvenanmaalla

Ålandsmejerietin Kastelholm-juusto täyttää 6. toukokuuta 25 vuotta. Syntymäpäivän kunniaksi juusto saa oman postimerkin. Ahvenanmaalainen juusto oli jo 1500-luvulla tuttu herkullisesta maustaan jopa mantereella asti.

 

Aromikas ja pyöreä edelläkävijä

Alkuperäinen Kastelholmin linnan liepeillä valmistettu juusto oli muodoltaan pyöreä. Juusto sai uudenlaisen, litteämmän muotonsa Ålandsmejerietin aloittaessa Kastelholm-juuston valmistamisen modernissa meijerimiljöössä vuonna 1988. Kastelholm-juuston maku ja kypsyysaste ovat pysyneet muuttumattomina jo 25 vuotta.

         – Kastelholm-juusto on aromikas murukolojuusto, jota kypsytetään vähintään 6 kuukautta. Juusto oli uudenlainen tullessaan markkinoille, sillä useimmat suomalaiset juustot olivat siihen aikaan mietoja, kertoo Ålandsmejerietin toimitusjohtaja Johannes Snellman, joka oli mukana kehittämässä juustoa yli 25 vuotta sitten.

Ruokaa hoville

Kastelholm-juuston juuret ulottuvat aina keskiajalle asti. Jo 1500-luvun kirjallisuudessa mainitaan Kastelholmin alueella valmistetun juustoa.

          – Kuninkaankartanoiden ja myös Kastelholmin linnan tehtävänä oli varmistaa, että hovi sai veronsa. Juustoa valmistettiin linnan omalle väelle, mutta lähetettiin myös Tukholman hoviin, Snellman kertoo.

Linnanmaidosta lähiruokaa

Entisaikaan lähiruoka oli itsestään selvyys, sillä ruoka valmistettiin kotona lähellä tuotetuista raaka-aineista. Niistä ajoista suomalainen ruokakulttuuri on kansainvälistynyt, mutta kiinnostus lähiruokaan on kasvussa.
           – Puhdas, lähellä tuotettu ruoka on yhä tärkeämpi suomalaiselle kuluttajalle. Ålandsmejeriet oli edelläkävijä aloittaessaan Kastelholm-juuston valmistuksen 25 vuotta sitten ja on sitä yhä edelleen. Juuston valmistukseen käytämme puhdasta, ahvenanmaalaista maitoa ja kuluttamastamme energiasta 91 % on uusiutuvaa energiaa. Saaristomeijerimme on myös monelle suomalaiselle lähin meijeri, Snellman sanoo.

Perinteikäs postimerkki

 

Postimerkin ilmeen on toteuttanut kuvaaja Kjell Söderlund yhteistyössä Posten Ålandin kanssa. Kasteholm-juustoa juhlitaan pitkin vuotta 2013. Syksyllä järjestetään kaupoissa kuluttajille kampanjoita syntymäpäivän kunniaksi.

Faktat: Kastelholm-juustoKastelholm juusto postimerkki

• Kypsytetty vähintään 6 kuukautta
• Aromikas, pähkinäinen, täyteläinen maku
• Käyttö-alueet: Voileivän päälle, salaatteihin, lämpimiin ruokiin, juustolautaselle, cocktail-lisänä
• Pakkauskoko: 400 g
• Hinta kaupassa: noin 6.00 €
• Myynnissä ruokakaupoissa ympäri Suomen

Lisätietoa:
Johannes Snellman, toimitusjohtaja, Ålandsmejeriet, puh. 0457 595 7788, johannes.s@aca.ax
Stefan Blomqvist, myyntipäällikkö, Ålandsmejeriet, puh. 040 576 43 44, stefan.b@aca.ax
Hanna Backman, viestinnän asiantuntija, Invenire Oy, puh. 040-556 20 51, hanna.backman@invenire.fi
”Me tunnemme tuottajamme – he tuntevat lehmänsä.”

ÅCA on valittu vuoden yritykseksi Ahvenanmaalla 2012

Årets företag Ålands företagarförening rf eli Ahvenanmaan yrittäjien yhdistys on nyt jakanut 22. kerran  kunniamaininnan Vuoden yritys. Tänä vuonna vuoden yritys on ÅCA, joka on onnistuneen tuotekehittelyn myötä kehittänyt vientiä ja panostanut huomattavasti ympäristöön biokaasulaitoksen muodossa. 

Tuomariston päätöksen taustalla:

ÅCA on perinteisenä elintarvikeyrityksenä onnistunut  määrätietoisella laatupanostuksellaan ja tuotekehittelyllään menestymään alalla jota dominoi suuret monikansalliset yritykset.

Yritys on merkittävä paikallinen työnantaja joka tuo edellytyksiä paikallisten tuotteiden kysynnän säilymiselle. Nykyään ruoan alkuperällä on suuri merkitys, jolloin yrityksen pienikokoisuus ja tuottajien läheisyys on merkittävä kilpailuetu. 

ÅCA on panostanut vientiin ja myyntiin manner Suomessa, sillä kotimarkkinat ovat rajalliset. Tämä on huomattavasti vaikuttanut kannattavuuteen ja luonut tasapainoa yrityksen omistajille. Avaintekijänä on palkittuja tuotteita.

ÅCA on erottuvalla tavalla toteuttanut merkittävän ympäristöpanostuksen rakentamalla oman biokaasulaitoksen Gastronomen, joka käyttää yrityksen jäännösjätettä polttoaineena, vähentää siten kuljetuskustannuksia ja korvaa fossiiliset polttoaineet.

Lue lisää yrityksestä täällä: http://www.aca.ax

kuva vuoden yritys

Uutuuksia luomuvalikoimaan 1.3. alkaen

Luomu uutuudet maaliskuu 2013Andechser Natur sarjaan on tulossa runsaasti uutuustuotteita kevään aikana.

  • Persikka-mango-passionhedelmä rahka 150g ja stracciatella rahka 150g.
  • Kirsikka jogurtti 150g
  • Kerrosjogurtti mango-vanilja ja mansikka 180g
  • Jogurttijuomat 500g uusi makuvalikoima: vadelma-sitruuna, mansikka-minttu, mango-vanilja ja omena-vilja.
  • Kokeile myös vatsaystävällistä herajuomaa makuina mango tai passionhedelmä 500g.