Jogurtit nostettiin Ahvenanmaan meijerin valikoimaan vuonna 2013, kun pitkään kehitelty resepti tuntui oikealta. Ahvenanmaan meijerissä tuotettu jogurtti on maultaan pehmeä ja täyteläinen sekä happamuudeltaan mieto. Luonnonjogurtin rasvapitoisuus on luonnonmukainen ja tuotantomenetelmä hyvin perinteinen. Jogurtti ei sisällä säilöntä- eikä lisäaineita.

Jogurtin rasvapitoisuus vaihtelee luonnonmukaisesti 3,9-4,5 prosentin välillä vuodenajan ja lehmien ravinnon mukaan. Jogurteissa on matalampi hiilihydraatti- ja sokeripitoisuus, joten maku ei ole liian makea. Osa jogurteista on makeutettu Stevialla. Kaikki jogurtit ovat vähälaktoosisia ja ne sisältävät asidofilusta ja bifidusta, joten ne ovat myös vatsaystävällisiä.

 

Jogurtin maku ympäröivästä luonnosta

Maustamaton luonnonjogurtti on maustettujen jogurttien perusta, jonka pohjalle makujogurtit rakennetaan. Jogurttien makuideat löytyvät ympäröivästä luonnosta. Valikoimassa makuina on esimerkiksi tyrniä, karpaloa, mustikkaa ja ruusunmarjaa, joita kasvaa luontaisesti saaristossa. Omenajogurtin omenalajikkeena käytetään ainoastaan Ahvenanmaalla kasvatettua Santana-lajiketta. Uusina kevään makuina tuoteperheeseen nousevat raparperi ja seljankukka. Poikkeus, jota ei Ahvenmaan luonnosta löydy, on lakritsi. Maku oli tuotekehitysryhmän mukaan niin vastustamaton, että se oli otettava erikoisherkuksi perinteisten makujen rinnalle. Makujogurttien lisäksi meijerillä on pienemmällä rasvapitoisuudella varustettu arkijogurttisarja, jonka makuihin kuuluu vanilja, mansikka ja hedelmäsinfonia.

 

Alands luonnonjogurttityrni-vaniljajogurtti 1kg

Alands karpalojogurtti 1kgAlands mustikka-ruusunmarjajogurtti

 

Ålandsmejeriet kuuntelee asiakkaidensa toiveita ja kehittää jatkuvasti uusia ja jännittäviä tuotteita ja makuelämyksiä jogurtin ystäville.

 

Jogurtti raikastaa jälkkärit

Jogurtti on raikas tahnojen ja levitteiden pohja ja se sopii hyvin erilaisiin jälkiruokiin. Kokeile esimerkiksi saaristolaisleivän päälle siveltävää avokadotahnaa tai grillileipää saaristotsatsikin kera. Tyrni-vaniljasmoothie on raikas päivän aloitus ja vadelmilla höystetty jogurttipannacotta tai banaanimousse toimivat herkullisina aterian päättäjinä.

 

Saaristotsatsiki luonnonjogurtista
Saaristotsatsiki luonnonjogurtista
Grillileipä valkosipulivoilla
Grillileipä ja saaristotsatsiki
Tyrni-vaniljasmoothie välipala
Tyrni-vaniljasmoothie välipala
Jogurttipannacotta ja marinoituja marjoja
Jogurttipannacotta ja marinoituja marjoja
Banaani-jogurttimousse jälkiruoka
Banaani-jogurttimousse jälkiruoka