Grillileipä
Grillileipä valmistuu helposti uunissa tai grillissä pizzakiven avulla. Voit kypsentää leivän myös kuivalla valurautapannulla. Voitele grillileipä herkullisella valkosipulivoilla ja tarjoile hummuksen kera.
4hlö140min
Tulosta resepti
  • Valkosipulivoi
  • 5o g Ålandsmejeriet saaristovoita
  • 3 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • Leipätaikina
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl Ålandsmejeriet luonnonjogurttia valutettuna
  • 2/3 dl maitoa
  • Valkosipulivoi
  • 5o g Ålandsmejeriet saaristovoita
  • 3 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • Leipätaikina
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl Ålandsmejeriet luonnonjogurttia valutettuna
  • 2/3 dl maitoa
  1. Valmista ensin valkosipulivoi. Yhdistä saaristolaisvoi ja hienonnettu valkosipuli kattilassa, hauduta miedolla lämmöllä noin 3 minuuttia, älä anna kiehua. Ota pois liedeltä ja anna maustua.
  2. Sekoita vehnäjauhot, suola, sokeri ja 2 tl valkosipulivoita kulhossa. Lisää leivinjauhe ja valutettu jogurtti, sekoita tasaiseksi. Lisää maito kolmessa erässä, vaivaa taikina tasaiseksi nyrkillä painellen. Lisää vielä 2 tl voisulaa ja vaivaa hetki. Peitä taikina kostealla pyyhkeellä tai kelmulla ja anna levätä huoneenlämmössä pari tuntia.
  3. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Painele taikinasta ilmat pois, jaa se neljään osaan ja kauli mahdollisimman ohuita leipiä. Paista leipiä pizzakivellä 6-8 minuuttia riippuen uunin tehosta, käännä leivät puolessa välissä paistamista. Voit myös paistaa leivät grillissä pizzalevyllä. Voitele valmiit leivät kauttaaltaan valkosipulivoilla.